Danmark satte stort aftryk på Global Podiatry Summit

Danmark var det land med flest udenlandske deltagere på Global Podiatry Summit i Island i denne uge. Danmark bidrog både med oplæg om dansk efteruddannelse i diabetes, dansk fodstatusdatabase og forskningsresultater om børneforskning.

Fodterapeuter fra 28 forskellige lande mødtes i starten af ugen til Global Podiatry Summit i Reykjavik i Island.

Danske fodterapeuter valfartede til vulkanøen og var den nation fra et andet land, der mødte allermest talstærkt op. 44 danskere var til stede, kun overgået af værtslandet selv, der samlede 50 islandske fodterapeuter.

”Jeg synes, at det viser et utroligt stort engagement i vores fag, når så mange danske fodterapeuter møder op på en international konference. Det betyder, at vi tager viden med hjem til vores fag, så vi kan blive ved med at udvikle det til gavn for fodsundheden og livskvaliteten hos vores patienter”, siger Cille Holse, formand for Danske Fodterapeuter.

POD-talk om dansk efteruddannelse
Danske Fodterapeuter bidrog med tre indlæg på konferencen. Lea Stentoft Berling, direktør, holdt en såkaldt POD-talk om den danske efteruddannelse i diabetes. Deltagerne var meget interesseret i at høre, hvordan man kan organisere en efteruddannelse for privatpraktiserende fodterapeuter, mens de samtidig er på klinik.

Christina Ystrøm Bjerge, forsknings- og efteruddannelseskonsulent, holdt en såkaldt flash-talk om den danske fodstatusdatabase, der registrerer alle data om diabetespatienters fodtilstand. Det er en exceptionel database i internationale sammenhænge.

Dansk forskning var et trækplaster
Naturligvis bidrog Danske Fodterapeuter også med de første resultater fra det danske forskningsprojekt i børnefødder. Andreas Balslev-Clausen, ortopædkirurg på Rigshospitalet og en del af forskningsprojektet, holdt et oplæg og en workshop sammen med Cille Holse, formand for Danske Fodterapeuter. Workshoppen tiltrak 50 deltagere, selvom der egentlig kun var plads til 20.

Danske Fodterapeuter brugte også lejligheden til at mødes med de andre nordiske lande. Landene talte blandt andet om fælles initiativer og mulighed for at deltage i hinandens konferencer i fremtiden.

Som et kirsebær på toppen, lagde Islands præsident Guðni Th. Jóhannesson vejen forbi Global Podiatry Summit.

Sidebar